Spotify Break After Track

Jeg har aldri vært glad i å stoppe musikk midt i en låt, eller skifte låt midt i en låt. På  grunn av dette har jeg lenge savnet en mulighet for å sette Spotify i det man kan kalle for"break after track"-modus. Altså at Spotify setter seg selv på pause så snart låten som spilles nå er ferdig. Jeg har lett litt etter måter å få det til, og endelig har jeg funnet en grei (men litt knotete) løsning!

Det begynte med at jeg plutselig fant ut at Spotify har laget det de kaller for Spotify Play Button, noe som er en mulighet for å innebygge spillelister, låter og album i webapplikasjoner (du kan teste dette nederst i denne bloggposten). Dette fungerer ved at man bare laster en ny nettside i nettsiden, gjennom en iframe, og denne nettsiden pares automatisk med Spotifyklienten (Spotifyprogrammet) på brukerens datamaskin. Siden denne nettsiden er laget i HTML og javascript kan man enkelt manipulere denne applikasjonen til å gjøre i stor grad det man vil. For eksempel har jeg laget et javascript som kjører sammen med nettsiden og som gjør én ting: Dersom brukeren ser på nettsiden og trykker på b på tastaturet, sjekker javascriptet hvilken låt som spilles akkurat nå i Spotify, og deretter sjekker den hvert halve sekund om låten som spilles nå har endret seg. Dersom låten har endret seg, trykker javascriptet på pause. Denne pausemeldingen sendes deretter til brukerens Spotifyklient, og musikken settes på pause.

Det eneste jeg synes er teit og dårlig med denne løsningen er at nettsiden med Spotify sin Spotify Play Button er nødt til å "se" samme spilleliste som brukeren hører på for å fungere. For å gjøre akkurat dette litt enklere og bedre, la jeg inn en boks for å legge inn en Spotify-URI øverst. For å bruke denne er det bare å høyreklikke på spillelisten man hører på i Spotify, velge å kopiere Spotify-URI ("Copy Spotify URI") og lime denne teksten inn i boksen øverst på siden.

Det hele er, som nevnt, skrevet i javascript, og er formet som det som kalles et userscript, og kan installeres herfra: Spotify Break After Track. For å installere dette er du nødt til å bruke Greasemonkey for Firefox eller Tampermonkey for Google Chrome, eller noe tilsvarende. Google Chrome prøve å installere dette som en utvidelse, og så vidt jeg vet vil ikke det fungere, med mindre Google Chrome har fått en oppdatering for å støtte userscripts i den siste tiden.

Én kommentar

Fattern til Markussss

22.05.2012 kl.18:51

Høres stilig ut selv om jeg ikke skjønner mer enn ca halvparten :)

Skriv en ny kommentar

hits