Når makta sentraliseres

Noen ganger blir mye makt lagt på få personer. Det er fint for de få personene, men en trussel mot demokratiet. Når et mindretall av folk skal bestemme hva som er bra for flertallet, blir resultatet stort sett veldig dårlig. Ingen blir fornøyde, og ingen blir glade.

Heldigvis har vi filmer og TV-serier vi kan se på, hvor folkene der har det bedre enn oss, eller kanskje verre enn oss. Det får oss alltid til å føle oss bedre. Heldigvis har vi skoler, med lærere som sensurerer elevenes språkbruk og klesstil til egen fornøyelse. Når det er ulovlig å gå med lue inne i klasserommet, fordi læreren vil ha det sånn, er det ikke da litt for mye feil makt som er lagt på en person? Ét enkeltindivid som skal bestemme over 30, 15, eller 6 andre individer. 

Jeg mener at makt til å bestemme over andres liv er en rettighet man må bli gitt privilegiet av, ikke søke seg til. Jeg mener at det er for dumt at politikere, lærere og alle andre skal komme i maktposisjon ovenfor andre uten, å ha et flertall av de som skal bli bestemt over, bak seg. Det er ikke lett med denne maktfordelinga i demokratier, men det som er lett er å kritisere makta. 

Jeg vil ha fred, frihet, alt gratis! Og brød og bredbånd til distriktene!

Én kommentar

IngridSover

10.04.2010 kl.14:15

Hei! Jeg sitter å ser på et eller annet på svt2 om hvordan lærere som slår elever (eller voksne som slår barn generelt) får alt for mye støtte og sympati fordi det liksom er så synd i de stakkars lærerne som risikerer å miste jobben sin... Elevene er ute av kontroll så lærerne må få flere midler til å ta mer makt. Hvis ikke blir det anarki og ville tilstander! Sykt skada...

Skriv en ny kommentar

hits